Valen vi gör

Jag har tänkt mycket på valen vi gör i livet. Jag till exempel har valt att avstå från kött, en annan kanske gör ett aktivt val att äta kött. Jag bär läder men skulle aldrig få för mig att bära päls. En annan kanske väljer att bära både päls och läder och en annan avstår kanske helt från produkter från djuren. 
 
Jag som sagt bär läder men äter inte kött, varför det tänker kanske ni? Jag tycker att ska man ta livet av en individ för köttets skull så ska man använda allt som går att använda på djuret. Därav ser jag inget fel med att bära läder, snarare tvärt om. Jag har valt att inte stödja köttindustrin men det kommer alltid vara folk som köper kött och därav alltid vara skinn att använda till läderprodukter. Jag skulle dock aldrig köpa en läder produkt som är gjord av tex krokodil skinn eller något liknande "tropiskt" djur då många av de djuren enbart dödas för skinnet. Päls är en sak till jag aldrig skulle få för mig att använda då jag är emot att döda och föda upp djur enbart på grund av pälsen. Förstår faktiskt inte hur man kan bära päls? Ryser vid blotta tanken på att bära en äkta pälsjacka eller ha päls på kragen på jackan. Speciellt med tanke på hur många fina fuskpälsar som finns på maknaden? Hur tänker ni där? Bär ni päls och läder?
 
 
 
 
Ett faktum som kanske skulle kunna tala emot att inte bär läder är vattenmängden som går åt att producera fram lädret. Ni har kanske läst om hur mycket vatten som går åt för att göra en cheesburgare? Helt ofantliga mängder. Dock håller jag fast vid att man ska använda hela djuret, känns så respektlöst att inte göra det. Ju mer av djuret man använder desto bättre tycker jag för det kommer alltid vara folk som äter kött, det faktumet kommer vi nog aldrig komma ifrån. Djur som används till de flesta läderprodukter dödas inte för skinnets skull, de dödas för att det alltid är någon som köper kött. Skulle kunna skriva massor om ämnet så om ni vill ha mer inlägg om köttindustri eller liknande så säg till. Hit me med era tankar och åsikter! 
 
 
Sandra
Skrivet: 2016-12-28,  kl. 20:57:36 Blogg:  http://nouw.com/sugkatt

Förstår precis hur du tänker och tycker det låter rätt vettigt!
Ditt namn*
Kom ihåg mig?

Din email (publiceras ej)


Din blogg


Din kommentar


Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!