Killars syn på tjejer

Det pratas mycket och ofta, om hur samhället påverkar oss tjejer och vilken press vi har på att se ut som modellerna i tidningarna. Jag däremot upplever en press från ett helt annat håll. Nu pratar jag från mitt, heterosexuella perspektiv. Killar, killar, killar, bröst och rumpa är visst det ända de ser (i alla fall de flesta av dem). Häromdagen hörde jag ett par killar sitta och betygsätta tjejer utifrån hur snygga de var. Vi skulle på fest på kvällen och där satt de med listan på vem som skulle komma och betygsatte dem. Att de kände att de hade rätten till att utifrån tjejernas profiler på Facebook sitta och bedöma hur snygga tjejerna var gjorde mig så irriterad. Vi ska inte vara för smala (för smala tjejer är ju inte snyggt) och inte tjocka heller för allt i världen för det går ju inte. Som bilden som cirkulerat på sociala medier skriver ”Människor förväntar sig så mycket av tjejer nu förtiden, de vill ha en tjej med: långt hår, fina ben, stor rumpa, stora bröst, ingen acne, platt mage och ett fint leende. Like damn, this ain’t no buildabitch.com”.

 

För länge sen när jag hade gjort slut med min dåvarande pojkvän så kände jag mig väldigt nere och behovet av bekräftelse var väldigt hög för mig. Vet inte om någon annan upplevt det? Jag hade iallafall inte en bunke vänner som stöttade mig och fick därför söka bekräftelse på annat håll. Det lättaste sättet att få uppmärksamhet var ju helt enkelt att puscha upp brösten och posta en bild på Instagram. Jag gick från att knappt prata med någon till att prata med tio personer på samma gång. Varför är det så? Just då kände jag mig häftig, jag kände mig sedd och det passade mig i stunden. Jag insåg snabbt att det inte var alls vad jag ville ha, ytliga killar som enbart pratar med mig på grund av vad de såg. 

 

 

 

Jag var på en fest en gång där en tjej skojade med mig om att man måste ju visa upp sina assets. Som hon sa ”Har man inte rumpa får man visa sina tillgångar där framme istället”. Och jag håller med, för sån är jag också. Men varför är det så? Går du till en fest så vill du synas, och det bästa sättet att få blickarna till dig är i nästan alla fall med lite urringning. Det märkte iallafall jag på Malmöfestivalen när jag hade ett urringat linne och den ena busvisslade, den andra kunde inte titta mig i ögonen när vi pratade och den tredje knuffade till sin kompis när vi gick förbi. Till och med USA:s blivande president delar kvinnosynen som tyvärr alldeles för många killar har. Vi tjejer ska inte behöva visa brösten eller ha en stor rumpa för att uppmärksammas, killarna måste ändra sin syn på oss tjejer. 

 

Tittar man på vilken instagram som helst så är det nästan alltid tjejen som lägger upp bilder där brösten är synliga som får flest likes av den simpla anledning att, killar är simpla. Jag säger absolut inte att man som tjej inte ska få lägga upp vad man vill för vi ska såklart alla ha ett val och vi ska inte hejda oss på grund av killarnas sexualisering. Jag skulle dock bli så glad om sexualiseringen av kvinnokroppen kunde upphöra.

 

Ber om ursäkt för ett sjukt flummigt inlägg men var bara tvungen att få skriva ner och dela med mig av detta då det gnagt i mitt huvud ett tag. 

 

 

Lyxig lunch

Om någon har missat det så blev jag veckans fb-blogg!! Blev såklart super glad och det är kul att se att lite ny ansikten har kommit hit. Idag så vet en del av er att jag slutar tolv och att sluta tidigt brukar betyda en lyxig lunch. Idag var inget undantag. Har sett så många som gjort gröna smoothies så jag var tvungen att testa. I min hada jag i: 1 banan, ca 1 dl mango, en näve bladspenat, saften av 1 citron och lite tropisk juice. Tyckte verkligen att det var en riktig höjdare, ska absolut göra det fler gånger. Till min gröna smoothie/juice så gjorde jag amerikanska pannkakor med sirap och blåbär. Kom på idag hur man får en "fin" yta på sina pannkakor, det var helt enkelt inte svårare än att inte ta smör i stekpannan haha. Så nu kan även jag göra pannkakor med fin stekyta. 
 
Det början även dra ihop sig till December?? Konstaterade häromdagen att, det var väll nyss September? Tiden går så troligt fort och såklart har man massa saker man ska hinna med att göra. Tiden kunde gärna få gå hälften så fort så man faktiskt kan hinna med det man måste göra utan att stressa ihjäl. Om ett halvår så slipper jag iallafall skolan och all press som hör till, ska bli både roligt och sorgligt. Men den dagen den sorgen, eller hur? Någon mer som tar studenten till sommaren? Är ni taggade eller känns det mest vemodigt?
 
 

Hektisk helg

Måste börja med att be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen här i helgen. Jag har verkligen inte haft en stund över för att varken blogga eller ta bilder. I fredags var jag på gymnasiemässan i Lund hela dagen och när jag kom hem fick jag skynda mig så jag hann rida också. Känslan när man stod där och kom på att det var ens sista mässa någonsin var rätt ledsam faktiskt. Jag menar nästa år tar vi studenten och får lämna vår fina skola. Usch, men kul var det iallafall att prata med alla nior som funderade över sina gymnasieval. 
 
I lördags var det också mässa och för att hinna med allt då fick jag rida innan jag åkte och åka tidigare för att hinna hem innan vi skulle ha gäster. Ni hör, en väldigt hektisk helg kan man ju lugnt säga. Men nu, äntligen har jag en lugn stund över. Mamma har gjort deg till lussekatter så vi ska snart rulla ihop dem. Lussekatter är verkligen, enligt mig något av det bästa med julen. Så lussekatter och riding står på schemat för resten av dagen idag. 
 
Bytade även ut mitt läkarörhänge på min helix för någon dag sen. Mitt läkörhänge var inte fult men enligt mitt tycke så är det snyggast att ha en ring där. De stora ringarna jag har är även dem nya. Superkul förresten att det var så mycket positiv respons på det senaste inlägget. Vill ni att jag ska blanda in mer personliga saker i bloggen? Inte bara "skrapa på ytan" så att säga. 
 
 

Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!