Mina favorit poddar

 
 
1. Mathilda & Andrea
 
En av de poddarna jag lyssnat på minst men det jag lyssnat på har varit hur bra som helst. Mathilda och andrea tar upp ämnen inom feminism och pratar om ämnen som ofta är tabu och det är så intressant att lyssna på! Eftersom de är unga tjejer i dagens samhälle så kan man relatera till så mycket saker de säger och får höra andras synvinklar på händelser vilket jag tycker är väldigt intressant. En otroligt bra podd med två riktigt härliga och kloka tjejer helt enkelt!
 
 
 
 
1. Flora & Frida
 
Min absoluta number one favourite pod. Har lyssnat på alla avsnitt och ska man börja lyssna på dem rekommenderar jag att man börjar från början då man hänger med bättre då. Iallafall till saken, Flora och Frida pratar också om feminism och saker som berör oss tjejer skulle man kunna säga (en hel del annat också såklart). Det jag älskar med deras pod och de som personer är att de är riktiga power ladies i mina ögon. Har ni inte lyssnat så GÅ IN OCH GÖR DET! Ni kommer inte att ångra er :D
 
 
 
1. Josefin & Vanja
 
Också en podd jag precis börjat lyssna på och den är snarlik de två andra då det är denna typen av poddar jag gillar att lyssna på. Två tjejer som också pratar om det mesta helt obekymrat och det är så befriande!! Så in och lyssna hörrni.
 
 
Hoppas att ni fick lite nya tips om ni som mig också tycker om att lyssna på poddar :) Tänkte bara säga att uppdateringen kommer vara lidande denna veckan ocksp pga jobb men nästa vecka är jag fit for fight igen!
 

En 19-årings önskningar

 
1. WD My Elements Extern Hårddisk 1 TB  2. LaCie Rugged Mini 1 TB Extern hårddisk  3Tröja - 3S Turtleneck  4. Prenumeration av ELLE  5. Trasher tröja  6. D&G 3 L'Impératrice  7. Tröja - Trefoil Sweater Adidas  8. Leopard boots till häst stl. XL  9. Champion keps 
 
Så den 16 Maj fyller jag 19!! Egentligen så är ju 19 ett rätt tråkigt år då du får redan gå ut på klubb osv men är ändå ett år ifrån att få gå in på systemet haha. Men ja året man fyller 19 är ju för de flesta året man tar studenten och ett annat liv tar form för många. Så nitton är kanske inte så dåligt ändå ;) Det är ju obligatoriskt att ha en liten önskelista när man fyller år och då tänkte jag att det kunde vara kul att dela den med er. Personerna som planerat att köpa något får ju också lite tips hehe. Men överst på önskelistan står en hårddisk. Har alltså fotat i snart 7-8 år och har aldrig ägt en hårddisk.... Ni kan ju tänka er hur mycket bilder jag saknar som varit tvungan att tas bort pga utrymme på datorn. Så det är verkligen ett måste nu!
 
Ber förresten om ursäkt från min frånvaro men det fanns varken tid eller ork när jag kom hem från jobbet denna veckan. Har varit på introduktion på Granngården i Helsingborg tis-tors samt truckutbildning. Eftersom det var i Hbg och jag tog buss och tåg hem så var jag hemma halv tio i torsdags och då gick jag upp halv 6 och började jobba nio... Ni förstår ju själva att orken inte fanns haha. Men så kul det har varit!! Är så glad för detta jobbet så det är löjligt. Ska in och hjälpa till att bygga upp butiken i eftermiddag och efter skolan imorgon troligtvis sen öppnar vi på onsdag kväll (!!). Ska verkligen bli såå tråkigt att gå tillbaka till skolan efter denna veckan men nu har jag iallafall motivationen till att kötta igenom den sista tiden. 
 

En lista till

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Troligtvis Miranda eller Nike, gillar de väldigt mycket :)

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Troligtvis kärlek utan sex då man som Josefin Dahlberg sa, man kan alltid lösa det andra själv haha. 

3. Har du bra självförtroende?

Ja det skulle jag nog säga. Har alltid haft relativt bra självförtroende förutom en dipp mellan sjuan-åttan, identitetskris delux haha. 

(Några blekningar ljusare än idag haha...)

 

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Åka till Norge, flytta hemifrån & köpa ny kamerautrustning. 

5. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Ja det är jag nog :) 

6. Vad väljer du, godis eller chips?

Hm alltså riktigt goda lantchips eller sourcream & onion med holiday dippa slår lösgodis alla dagar i veckan. 

7. Hur uppvaktar man dig?

Mycket bra fråga som jag inte riktigt har något bra svar på.

8. Har du rykten efter dig?

Inte vad jag vet.

9. Din absolut sämsta egenskap?

Kan inte hantera stress, alltså verkligen inte haha. 

10. Din bästa egenskap?

Ordningsam kanske?

11. Kan man vara vän med sitt ex?

Det är nog väldigt individuellt. Jag skulle nog inte vilka vara nära vän med mitt ex men hälsa om man ser varandra och så tycker jag är okej. 

12. Har du kysst en kompis?

Sí.

13. Hade du kunnat ha distansförhållande?

Troligtvis inte. Har aldrig haft ett själv men jag känns inte som rätt människa för att ha ett distansförhållande. 

14. Hur lång är du?

170 cm.

15. Ett boktips?

Fifty shades of grey serien ♥

16. Bäst just nu?

Att jag har ett jobb efter studenten!! 

 

Kommer vara på utbildning hela veckan med lite udda tider vissa dagar samt lång pendlartid så uppdateringen kanske blir lite lidande denna veckan ://

 


Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!