Nej jag är ingen manshatare

Vissa av er har kanske missat inlägget om kvinnorkroppen jag skrev häromdagen (läs här isåfall). Nu har den med lite modifieringar kommit ut på Nyheter24:as debattsida och ja man blir mörkrädd av kommentarerna. När mitt förra inlägg postades där om den kvinnliga bröstvårtan var det inte på långa vägar så många kommentarer som det redan är nu. Gå gärna in och läs innan ni fortsätter läsa för att förstå bättre. Det är många som hånar mig på alla sätt och vis och hävdar att jag säger att det inte är okej att säga att någon är vacker? Det är inte det jag menar, vilket man förstår om man läser hela artikeln. Det jag menar är att varför måste det alltid handla om hur vår kropp ser ut? 
 
Problemet med dagens samhälle är att man som tjej främst inte vågar röra sig ute på natten utan sällskap. Varför är det så? Jo det är poängen med mitt inlägg. Många misstolkade det grovt då rubriken Nyheter24 valde inte var den bäst passande kanske men hade de som kommenterat tagit sig tid att läsa hade de förstått. Vilket de flesta uppenbarligen inte gjorde. Jag är van att vara stark och har alltid varit den som inte bryr sig och därför känner jag att det är viktigt att få folk att öppna ögonen. 
 
Det var många kommentarer om mitt val att lägga upp en bild i underkläder och det var helt enkelt för att - jag ber aldrig om din kommentar. Om jag går i jeans och T-shirt eller tar en bild i underkläder så är det ingens bussiness. Tro mig, jag funderade både två och tre gånger på om jag verkligen skulle lägga upp den men till slut var det de som gjorde att jag la upp den. För varför ska jag behöva känna en sån ångest för en så naturlig sak som det? 
 
Många kallade mig även manshatare och jag kopplar inte riktigt varför? För att jag enbart skrev om hur kvinnors kroppar objektifieras för det är det jag känner till och själv upplevt? Jag hänger inte riktigt med i deras argument men de hade sääkert ett bra argument till deras kommnetarer. Jag är verkligen ingen manshatare och det är fri yttrandefrihet i Sverige så de har lika mycket rätt till att skriva om detta som jag har. Så go for it om ni känner er så kränkta! Tillägas ska att jag i princip enbart har killkompisar och alltid trivts bäst i deras sällskap så någon manshatare kan jag inte anklagas för att vara. Jag hatar enbart män och killar som inte vet vad ömsesidig respekt är. 
 
På min blogg vill jag att du som kommer in ska känna dig peppad. Jag vill att du ska komma hit och känna att om hon gjorde det så kanske även jag vågar. Jag vill helt enkelt att min blogg ska vara ett peppande ställe där vi tjejer håller ihop och stärker varandra. Det behövs verkligen mer girl power i världen och jag vill vara en del av den spridningen. 
 Ditt namn*
Kom ihåg mig?

Din email (publiceras ej)


Din blogg


Din kommentar


Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!