Gott nytt år

 
 
Det har varit lite glest med riktiga bilder här ett tag men det kommer komma mycket fler så fort jag får hem min nya kamera. Men igår åkte jag iväg för att fota till mitt gymnasiearbete och fick då fota Wilma och hennes häst. Älskar verkligen bilder som den ovan, tycker det skapar en så fin effekt och är inte ens speciellt svårt att skapa. Bilden ovan ska dock inte vara med på min utställning. Hoppas alla får en bra kväll och firar in det nya året ordentligt! :)
 
 

Spontana inköp

 
Favorit borstarna ♥
 
 
 
Så dessa godingarna har dykt ner i min brevlåda de senaste dagarna och jag är såå nöjd. Det hela började med att ögonskuggsborstarna var på rea så jag var ju tvungen att passa på tänkte jag. Som ni märkt på 4:e bilden så älskar jag real techniques borstar, som ni kan se på min lilla samling. Efter att jag beställt ögonskugsborstarna så fick jag upp ögonen för rouge och beställde därmed "Hot Mama" från The Balm samt en borste till den. Kunde inte vara mer nöjd över mitt köp! Rougen är super pigmerad och har en superfin färg som passar många, så tips! Concealern har jag varit sugen på ett tag och var ju tvungen att passa på när min vanliga tog slut. Vanligtvis har jag Fit me från Maybeline i färgen 15 och är väll sådär nöjd. Den täcker inte jättebra och "faller av" rätt snabbt så det var dags att prova något nytt. Denna täcker väldigt bra, är lite ljusare än den jag brukar ha men inte mycket och av det lilla jag provat är jag väldigt nöjd :)
 
Har även uppdaterat designen (igen haha) för jag tyckte den kändes lite tung. Nu tycker iallafall jag att det är lite lättare och fräschare. Har även minskat ner inläggen till 900px och tycker det blev toppen! Vad tycker ni, gillar ni nya eller gamla bättre? 
 
 

Valen vi gör

Jag har tänkt mycket på valen vi gör i livet. Jag till exempel har valt att avstå från kött, en annan kanske gör ett aktivt val att äta kött. Jag bär läder men skulle aldrig få för mig att bära päls. En annan kanske väljer att bära både päls och läder och en annan avstår kanske helt från produkter från djuren. 
 
Jag som sagt bär läder men äter inte kött, varför det tänker kanske ni? Jag tycker att ska man ta livet av en individ för köttets skull så ska man använda allt som går att använda på djuret. Därav ser jag inget fel med att bära läder, snarare tvärt om. Jag har valt att inte stödja köttindustrin men det kommer alltid vara folk som köper kött och därav alltid vara skinn att använda till läderprodukter. Jag skulle dock aldrig köpa en läder produkt som är gjord av tex krokodil skinn eller något liknande "tropiskt" djur då många av de djuren enbart dödas för skinnet. Päls är en sak till jag aldrig skulle få för mig att använda då jag är emot att döda och föda upp djur enbart på grund av pälsen. Förstår faktiskt inte hur man kan bära päls? Ryser vid blotta tanken på att bära en äkta pälsjacka eller ha päls på kragen på jackan. Speciellt med tanke på hur många fina fuskpälsar som finns på maknaden? Hur tänker ni där? Bär ni päls och läder?
 
 
 
 
Ett faktum som kanske skulle kunna tala emot att inte bär läder är vattenmängden som går åt att producera fram lädret. Ni har kanske läst om hur mycket vatten som går åt för att göra en cheesburgare? Helt ofantliga mängder. Dock håller jag fast vid att man ska använda hela djuret, känns så respektlöst att inte göra det. Ju mer av djuret man använder desto bättre tycker jag för det kommer alltid vara folk som äter kött, det faktumet kommer vi nog aldrig komma ifrån. Djur som används till de flesta läderprodukter dödas inte för skinnets skull, de dödas för att det alltid är någon som köper kött. Skulle kunna skriva massor om ämnet så om ni vill ha mer inlägg om köttindustri eller liknande så säg till. Hit me med era tankar och åsikter! 
 
 

Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!