Vem är jag?

 
 
Jag heter då Matilda Holmberg och är 18 år. Går sista året i gymnasiet på LBS Lund med inriktning Grafisk design och trivs som en fisk i vatten på den linjen då den passar mig SÅ bra. Har alltid varit en kreativ själ och denna linje har gett mig ett syfte och kanske ett jobb i framtiden pga min kreativitet.
På min fritid så fotograferar jag såklart en hel del, mest porträtt då det är de jag finner roligast, men även annat fastnar ibland på bild. Min häst Centurion (Ture) tar upp det mesta av min lediga tid så han kommer vara ett återkommande ämne här. Ture är 13 år och en korsning mellan Polskt Halvblod, Fullblod och Arabiskt Fullblod. Vi tränar mest dressyr då det är det jag så småningom vill tävla så det kommer ni nog också höra lite om. 
 
Min största dröm i livet har alltid varit att bli modell. Men som alla vet är kraven orimliga och det blev även jag varse om. Blev kontaktad av en IMG scout men jag var 5 cm för kort, och om det gått längre än så hade jag säkert varit nått kilo för stor också. Så den drömmen kändes först verklig för att sen krossas igen. Tur jag har en kamera så jag kan vara framför kameran ändå haha. Så många självporträtt kommer också finnas på bloggen ;)
 
 

Måndagsträning

 
 
Det har blivit mycker mobilbilder på det senaste men tycker det är kul med mer "spontana" inlägg med bilder. Mobilen har man alltid med sig och det är mycket lättare än att dra med kameran överallt. Bilden ovan är tagen innan träningen idag. Mamma är inte världens bästa fotograf men hon försöker åtminstone, så kapade hovar får man leva med haha. 
Älskar att träna med Ture, iallafall när han går så bra som han gick idag (skämt å sido). Nej men idag gick han såå fint, var imponerad över både mig själv och honom. Inom ridningen strävar jag alltid efter harmoni med hästen och idag uppnådde vi den känslan, det kändes som vi dansade fram i ridhuset. Vi har bara tränat ca 3-4 gånger så det är kul att vi utvecklas så fort som vi faktiskt gör för man blir mer motiverad till att fortsätta kämpa. Han gick dock inte bara fint idag utan stack iväg ett par gånger i ridhuset också... Men jag satt kvar och han stannade tillslut alla gångerna så det var inget märkvärdigt. Heter man Ture så händer detta på daglig basis så jag har vant mig. Hoppas de andra i gruppen också kan leva med hans små utbrott haha. Imorgon kommer jag och troligtvis han också ha rätt ordentlig träningsverk så det blir förmodlingen en tur i skogen med mamma och hennes häst. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag haft!
 
 

Äppelpaj

 
 
 
Fick ÄNTLIGEN lite tid över för att baka äppelpajen jag tänkt på i evigheter. Finns hur många äpplen som helst på vårt träd så tänkte att de kan ju komma till använding. Så härligt att gå ut med en skål och plocka äpplen direkt från trädgården. Jag använde mig av detta receptet, dock hade jag inte ingefära hemma så det fick jag skippa. Ett tips om någon tänkt prova receptet är att kanske ha i lite mjöl av något slag med äpplena då mitt innehåll blev rätt "vattnigt". Förutom det så tyckte jag det var ett jätte gott recept. 
 
Har även hunnit med en runda på ridbanan med Ture, vilket gick hur bra som helst. Igår blev det en promenad på den vanliga rundan runt byn för att han var en aning galen dagen innan. Det var mycket saker längst vägen som inte brukar ligga där och sådana saker äter små hästar vid namn Ture haha... Så en promenad för att visa att det inte är så läskigt blev det igår. Så fint som han gick idag har han aldrig gått så vi borde kanske promenera oftare? Nej men mycket nöjd över min Ture idag, vilket det lilla charmtrollet vet om. Han är så himla nöjd när han blir överöst i beröm, man kan inget annat än att älska honom. 
 
 

Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!