Det giftiga ordet - Feminist

Varför är det så att ett ord som står för jämställdhet mellan könen har en dålig klang i många samtal? Att vara feminist borde vara en självklarhet, jag menar vi lever i 2017? Att kvinnor och män ska ha samma lön för samma arbete till exempel borde vara en självklarhet? Feminism är otroligt viktigt och ett sätt för oss kvinnor att tillsammans kunna kräva samma rättigheter som alla män har privilegiet att ha. Feminism handlar om att kvinnor och män ska ha samma rättigheter i samhället, vilket tyvärr inte är en självklarhet - än. 
 
När jag skrev mitt inlägg om den kvinnliga bröstvårtan och hur vi kvinnor inte ska vara rädda för att skippa bh:n så blev det uppenbart vilken syn många män har på oss kvinnor. Vi ses som objekt och våra bröst finns till för att please männen i princip (i många ögon)? Usch vad jag blev ARG! (Ni kan läsa mitt inlägg här).
 
När jag var yngre var jag lite skraj för att kalla mig själv feminist, just för att det kändes så stort på nått vis. Kunde jag vara feminist? Nu vet jag att ordet feminist enbart står för jämställdhet mellan könen, svårare är det inte men då kändes det som sagt så stort och skrämmande. 
 
Jag tror, tyvärr att feminism har fått ett dåligt rykte på grund av sociala medier. För den enda sidan som vi ser av feminism är väldigt extrem och många blir båda upprörda och avskräckta av detta. Nu säger jag absolut inte att det är fel att dra feminism till extrema gränser men det skapar många blandade känslor, som behövs för att folk ska uppmärksamma det. Sen verkar det som att många förknippar feminism med manshat? Nej de allra flesta hatar inte män, men hatar klyftan mellan kvinnor och män som tyvärr är otroligt stor även i 2017. 
 
Det är helt sjukt att i vårt samhälle måste man födas med en kuk mellan benen för att ha rättigheter, bra lön och slippa gå runt rädd. Feminism behövs i vårt samhälle, av den simpla anledning att män och kvinnor SKA ha samma rättigheter. Och om någon man säger något annat är de uppenbarligen inte värda varken tid eller energi. Mvh en stolt feminist. 
 
 
 
Valeria
Skrivet: 2017-03-02,  kl. 22:47:29 Blogg:  http://rusikvale.blogspot.se

Tack för det peppande inlägget. Önskar dig det bästa! <3
Ditt namn*
Kom ihåg mig?

Din email (publiceras ej)


Din blogg


Din kommentar


Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!