Läsarfråga

Lite nyfiken på hur du gick till väga för att få jobb. Hur tycker du är bäst att göra för att få jobb? ☺️
 
 
Först och främst vill jag börja med att säga att det ÄR sjukt svårt i dagens samhälle att få jobb, så är det bara. Jag sökte sju jobb vissa kvällar och tittade på alla sidor som fanns med jobb. Att jag såg att Granngården skulle öppna ny butik var en ren slump egentligen men jag tänkte att varför inte chansa? Att jobba i butik var mitt mål när jag tog studenten och att det innefattade både häst och djur gjorde det extra intressant. Jag har sedan innan en del på mitt cv och då har jag jobbat på en hund och kattbutik och en butik med häst och stängsel. Om jag inte hade haft de två meriterna på mitt cv hade jag nog aldrig varit aktuell för någon av tjänsterna.
 
Eftersom jag fortfarande gick i skolan när butiken öppnades var jag bara aktuell för 20% tjänsten och det var ju den jag fick först. Mitt mål var såklart att förhoppningsvis få mer procent i framtiden och det fick jag ju av en slump som ni kanske läst. Det som är viktigt att tänka på i vår ålder är att alltid visa framfötterna. Många har en uppfattning av att unga människor är lata och att vi inte bryr oss. Av den anledningen är det extra viktigt att alltid ställa upp om det behövs och att alltid göra det lilla extra. Viktigt att ha i tankarna om det behövs personal och man får välja mellan en fest och jobb t ex. 
 
Men då till lite tips när du ska söka jobb. Skriv alltid ett nytt personligt brev för tjänsterna du söker, tror verkligen att det det uppskattas och syns. Om du inte jobbat så mycket innan det är dags att börja söka jobb så sök allting du kommer över - var inte petig. Petig kan man vara när man fått mycket erfarenhet, har många referenser och många namn på sitt cv. Nu säger jag absolut inte att man inte ska söka jobb som man är sjukt intresserad av, för det ska man. Det jag menar är att man kan inte bli besviken om man inte är aktuell för sitt drömjobb direkt. Det man ska tänka på är att detta jobbet kan leda till drömjobbet i framtiden. MEN, var alltid engagerad och visa dig på jobbet även om jobbet inte är något du tycker är superroligt. Tror att arbetsgivaren uppskattar engagemang, för många vet nog om att detta kanske inte är ditt drömjobb men du anstränger dig iallafall och det tror jag absolut att man får ett pluss i kanten för :) Så viktig punkt, var alltid engagerad och glad!
Om det är så att du kommer på  en intervju så visa din personlighet så mycket som möjligt. Om du skulle du komma på en intervju som jag, där jobbet innefattar kundmöten så prata alltid väldigt mycket om kunden t ex. Nu har jag bara varit på en riktig arbetsintervju men jag tror inte att man ska överanalysera frågorna man får. Det viktigaste tror jag är att svara på känsla och att vara genuin. Och var aldrig oärlig, det kommer komma och bita dig sen. Svara ärligt på frågorna du får :)
 
Hoppas att ni fått lite tips och är det något annat ni undrar så får ni gärna kommentera och fråga! Nu är jag verkligen ingen expert men detta är mina erfarenheter och tankar :)
 
Anonym
Skrivet: 2017-05-06,  kl. 14:10:54

Bra tips! Tycker alltid man ska vara sig själv med :) det är nog mitt bästa tips.

Jennifer Queen
Skrivet: 2017-05-06,  kl. 16:38:12 Blogg:  http://thequeenie.se

Bra inlägg :D Man måste vara sig själv i alla situationer enligt mig :)
Ditt namn*
Kom ihåg mig?

Din email (publiceras ej)


Din blogg


Din kommentar


Matilda Holmberg, 19
Matilda heter jag och bloggar om mode, girl power, fotografering och livet. Jag har precis tagit studenten efter att ha pluggat grafisk design I tre år. Så just nu försöker jag klura ut livet helt enkelt medans jag jobbar som butikssäljare på Granngården.

Jag är en tjej som inte tar skit och det omfamnar innehållet av min blogg väldigt bra. En feminist som gillar att utmana skulle man också kunna säga. Hoppas ni stannar!